~AssALamUALAIkum...HeLL0...0hAIYo g0zAImASu....AnneYongHaseYo~

Saturday, 5 May 2012

~bila badan tak sihat~


Serius memang Iris serabut dan tak ada mood sangat-sangat kerja semalam..Dah la datang kerja dengan keadaan badan yang tak sihat..Wad pulak 'full house'..Masuk ja kerja terus kena fire dengan staff yang kerja petang..Masa tengah nak ambil report time tue jugak la beriban-riban admission nak masuk, time tue jugak la doktor nak buat round, time tue jugak la nak kena hantar patient pergi operation theater..Bukannya Iris tak boleh kerja dalam keadaan yang busy..Actually Iris sangat2 suka kalau wad busy..Cuma sebab dah kena mara dengan teruk..Hilang mood nak kerja..Rase hot ja sepanjang malam...

Dapat kerja pulak dengan staff yang kaki buli..Lagi la menambahkan rasa sakit hati..Iris ni dah macam kaki dan tangan mereka pulak..Sikit-sikit tolong ambilkan itu tolong ambilkan ini tolong pergi sana tolong pergi sini..Dah la kerja Iris pun berlambak nak kena buat plus nak kena tolong wat kerja depa sekali..Grrrrr...Bila kerja Iris lambat siap depa komplen kata tue pun tak siap lagi, padahal depa tak sedar yang depa tue dah banyak ambil masa Iris..Dengan patient yang buat halnya semalam, sana sakit sini sakit, nak itu la nak ini la, sepanjang malam tak tido-tido...Serabut..

Muka Iris semalam tak payah nak kata la..Memang masam mencuka ja sepanjang malam..Dengan staff memang Iris buat buat muka la..Dengar ja depa panggil nama Iris memang Iris perli depa cukup2..'Ya..nak saya tolong apa lagi'..Senior ka tak senior ada Iris kesah..Lantak la..Hati dah sakit..Tolong orang pun sebab terpaksa..memang tak ikhlas langsung..Sejujurnya memang tak seronok bila bekerja dengan manusia yang tak reti nak bertimbangrasa dan tak tahu nak berterima kasih..

p/s: mood malas nak berkerja..pergi kerja pun dengan muka ketat..sakit hati tak reda lagi..kalau ikutkan rasa mara ni memang dah Iris tumbuk sekor2

3 comments:

Wanieys said...

kerja dgn org mcm2 rasa kan...best kan klu bley jadi bos heheee

myself said...

hehe..jadi bos pun orang xsuka jugak waniey..da ja benda yang tak kenanya..hehe

Iffah Afeefah said...

sume jadi serba tak kene kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...